tisdag 19 januari 2016

Mat Motion Må bra



Allt hänger ihop som små trådar i livet. Äter vi bra mår vi bra och vill fortsätta äta bra, det får oss att orka mer och det i sin tur resulterar att vi orkar mer och det kanske resulterar i att vi vill röra oss mer. Rör vi på oss mer vill vi äta bra för att fortsätta må bra och orka röra på oss... Cirkeln av liv..

Att gå ned i vikt är i dessa tider ett vanlig samtalsämne och har varit i alla tider. Vi på Viktväktarna ser inte vårt kostprogram som bantning utan ser det som en livsstil som skall och kan hålla livet ut. Vi äter oss ned i vikt. Vi väljer Smart och hälsosamt håller oss inom vår dagliga budget men har också en buffert att ta av för att sätta lite guldkant på tillvaron emellanåt eller varje dag om vi vill det. Vi kan äta allt men inte hela tiden och hur mycket som helst. Vi väljer smart och hälsosamt.

I Sverige sitter vi mycket ja till och med så mycket så att vi är högt upp på sittligan i Europa. Med enkla hjälpmedel kan vi ändra på det, dels genom att skaffa oss ståbord välja en promenad efter lunchen i tio minuter. Istället för att gå en gång till skrivaren kan vi gå dit varje gång vi skrivit ut något. Vi kan välja trapporna istället för hissen eller rulltrappan, parkera bilen lite längre bort eller hoppas av bussen / tunnelbanan en station tidigare. Med små enkla förändringar kan vi öka vår rörelse.

Allt hänger ihop, Äter vi bra mår vi bra och vill röra på oss mer och mer...


Inga kommentarer: